fbpx

Kies je werkblad

WELK WERKBLAD KIES JIJ?

De keuze voor welk werkblad je in je nieuwe keuken gaat plaatsen, is niet zomaar een keuze die je lichtjes maakt.
Het werkblad is de sfeermaker in iedere keuken en bepaalt dan ook voor een groot deel de uiteindelijke uitstraling van jouw toekomstige droomkeuken. Het werkblad moet dan ook niet alleen qua materiaal en kleurstelling maar ook bijvoorbeeld qua dikte goed passen bij de rest van keuken. 

werkblad-keuken-kiezen

 

EEN WERKBLAD MOET MOOI, PRAKTISCH ÉN FUNCTIONEEL ZIJN

Naast dat het keukenblad er natuurlijk fraai moet uitzien, wordt het keukenblad het meest belast van alle onderdelen in de keuken.
Dagelijks is het keukenblad onderhevig aan veel activiteiten. Er worden spullen opgezet en afgehaald, overheen geschoven, er valt wel eens iets om en het blad moet natuurlijk regelmatig goed schoongemaakt worden om de hygiene te bewaken. Het keukenblad moet dus niet alleen sfeervol zijn, maar ook lang meegaan, tegen een stootje kunnen en functioneel zijn in onderhoud en gebruik.

werkblad-keuken-kiezen

EERSTE HULP BIJ HET KIEZEN VAN EEN WERKBLAD

De keuze qua materiaal en kleur van het werkblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je keuken.
Voor ieder budget zijn er mooie soorten werkbladen verkrijgbaar. Materialen met een glanzende, moderne finish of juist met een ruwe, industriële structuur.
De materialen hebben ieder zo hun eigen kwaliteiten en kenmerken. Zo is het ene materiaal beter hittebestendig en is de ander is juist weer beter bestand tegen krassen.

We lichten een aantal materialen voor je uit.

SOORTEN MATERIALEN VOOR EEN WERKBLAD

werkblad graniet

GRANIET
WERKBLAD

Graniet is een 100% natuurproduct en ieder stuk is dan ook uniek. Graniet is vanwege zijn hardheid een hele praktische en duurzame keuze, dankzij deze hardheid kan graniet goed tegen een stootje en is vrijwel krasvast. Graniet vereist regelmatig onderhoud om langdurig mooi te blijven.

aanrechtblad keramiek

KERAMIEK
WERKBLAD

Een keukenblad van keramiek is zeer duurzaam en zo goed als onderhoudsvrij. Keramiek is daarnaast zowel hitte-, vlek- als krasbestendig! De strakke uitstraling van keramiek geeft de keuken een heel eigen, stijlvolle uitstraling. Een werkblad van keramiek kan volledig op maat worden gemaakt en is in vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. 

kunststof aanrechtblad

KUNSTSTOF
WERKBLAD

Kunststof keukenbladen zijn al jaar en dag populair omdat ze budgetvriendelijk zijn en in vele kleuren en variaties te verkrijgen zijn. Een werkblad van kunststof is zeer onderhoudsvriendelijk maar wel gevoelig voor hitte en overmatig vocht.

keukenblad composiet

COMPOSIET
WERKBLAD

Composiet is samengesteld uit een combinatie van kwarts, gerecycled graniet en bindhars, welke wordt samengeperst tot één geheel. Een werkblad van composiet is dus geen 100% natuurproduct maar heeft wel de uitstraling en hardheid van natuursteen. Composiet vergt minder onderhoud en is minder gevoelig voor slijtage of vlekken.

betonlook werkblad

BETON(LOOK)
WERKBLAD

Een keukenblad gemaakt van beton staat voor een stoer en industriële uitstraling. Doordat beton een perfecte hittebestendigheid en hoge slijtvastigheid heeft zijn deze werkbladen heel erg duurzaam. Voor de productie wordt het beton in een mal gegoten waarna het moet uitharden. Betonnen werkbladen zijn volledig op maat te maken.

werkblad rvs

RVS
WERKBLAD

Roestvrijstaal is een stevig materiaal dat watervast, hittebestendig en hygiënisch is. Vanwege al deze praktische voordelen wordt een RVS werkblad veel gebruikt in professionele keukens in de horeca. RVS is wel wat krasgevoeliger dan bijvoorbeeld kunststof werkbladen.

KEUKENBLADEN BIJ KEUKENSPECIALIST ELST

De keukenadviseurs van Keukenspecialist Elst kunnen je alles vertellen over de verschillende kwaliteiten van ieder soort materiaal. Daarnaast tonen wij in onze showroom van elk materiaal een groot formaat. Hierdoor kunnen wij jou een veel beter beeld bieden dan wanneer je een keuze moet maken op basis van een klein samplestuk. Het biedt jou een duidelijk beeld van wat je van het werkblad mag verwachten en hoe het er uiteindelijk in jouw  droomkeuken uit komt te zien. 

Droomkeuken
Klaar voor je nieuwe droomkeuken?
Persoonlijk en op maat

De sfeervolle showroom van Keukenspecialist Elst beslaat een oppervlakte van maar liefst
1150m2 aan veelzijdige keukeninspiratie.