fbpx

De mooiste keukentrends voor 2020

KEUKENTRENDS VOOR 2020

Nieuw jaar, dus nieuwe keukentrends! En er staat ons een hoop moois te wachten voor 2020. Graag laten wij je zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen op gebied van keukens.

Donkere kleuren en organische materialen
Je ontkomt er niet aan; onze levensstijl is aan een sterke verandering onderhevig. Deze verandering is ook sterk terug te zien in hoe we onze huizen vandaag de dag indelen en aankleden. Ruimtes worden meer open en vloeien in elkaar over, het gevoel van samenzijn en gezelligheid wordt daarmee vergroot. De keuken wordt steeds meer betrokken bij de rest van het huis en wordt daarmee echt een onderdeel van het interieur. Dit vraagt om een sfeervolle keuken die tevens functioneel is.

Dit is dan ook heel duidelijk terug te zien in de trends voor 2020. De keuken wordt echt een eyecatcher. Donkere keukens en luxueuze, glanzende materialen zoals koper en messing zien we steeds vaker terug. Al dan niet gecombineerd met organische materialen zoals natuursteen, bamboe en hout.


zwarte-keuken-trend-2020
zwarte-keuken-trend-2020

 

DE ZWARTE EN DONKERE KEUKEN BLIJFT

Daar waar er eerst nog veel voor een witte hoogglans keuken gekozen werd, maken witte keukens steeds meer plaats voor zwarte en donkere tinten
Ook in 2020 zal de trend van wit naar donker zich doorzetten. Het mooie aan een donkere of zwarte keuken is de luxe uitstraling. Daarnaast is het perfect te combineren met veel verschillende interieurs. Niet alleen in de keuken zal de verschuiving naar meer zwart te zien zijn, ook apparaten gaan steeds meer mee in de trend van zwart.

 

NATUURLIJKE MATERIALEN EN KLEUREN IN DE KEUKEN

2020 staat in het teken van ‘back to nature’. Veel producten en materialen zijn geïnspireerd door de natuur. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals marmer en hout, maar ook bamboe, zeegras of maïs. 
Metaalkleuren zoals brons, goud, messing of koper worden gecombineerd met warme houtsoorten. Deze combinatie zorgt voor een warme, uitgesproken en luxe uitstraling.

Zo combineert Dekker Zevenhuizen in de Eternal Rocks collectie beton, hout, marmer en steen, waarbij de accentkleuren terra en blauw zijn. 

dekker-werkblad-eternal-rocks
duurzame-keuken

 

DUURZAAMHEID IN DE KEUKEN

Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met het gebruiken van overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Duurzaamheid en schoonheid gaan steeds meer hand in hand. Want wat mooi is, hoeft geen schadelijke gevolgen voor de natuur te hebben. Deze keukentrend zien we in 2020 niet alleen terug in de keuken, maar ook in de rest van de woning. 

 

 

DE SLIMME KEUKEN

Connectiviteit in de keuken blijft zich verder ontwikkelen. De nieuwe technologieën en mogelijkheden zie je steeds meer terug in keukenapparatuur. Hierbij zien we dat ‘slimme’, aan WIFI verbonden apparaten in het huishouden met elkaar kunnen communiceren. De keuken is hier een heel belangrijk onderdeel van, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende apparaten aan elkaar te koppelen om een handeling of reeks handelingen uit te voeren. Een mooi voorbeeld hiervan is de huiskamer verlichting (van Philips HUE) die je kunt koppelen aan de Siemens Home Connect oven. Wanneer de oven klaar is met het voorverwarmen of een programma heeft voltooid kun je het licht in de woonkamer laten knipperen, zo weet je precies wanneer de oven klaar is. 

Image

 

DE SLIMME KEUKEN

Ook ATAG introduceert de eerste serie 'connected' apparaten. Deze serie bestaat uit verschillende apparaten van de MAGNA-serie: combi-stoomovens, inductiekookplaten, afzuigkappen en koelkasten. Deze apparaten zijn te bedienen met de ATAG Connect Life app. Met deze app heb je ook toegang tot recepten, gebruiksaanwijzingen, tips & tricks, allerhande inspiratie, maar bovenal tot bediening en monitoring van de apparaten op afstand. Zo wordt het leven in de keuken nog leuker en makkelijker.

KEUKENTRENDS BIJ KEUKENSPECIALIST ELST

De keukenadviseurs van Keukenspecialist Elst kunnen je alles vertellen over de verschillende trends, de materialen en het kleurgebruik. Daarnaast tonen wij in onze showroom van elk materiaal werkblad een groot formaat. Hierdoor kunnen wij jou een veel beter beeld bieden dan wanneer je een keuze moet maken op basis van een klein samplestuk. Het biedt jou een duidelijk beeld van wat je van het werkblad mag verwachten en hoe het er uiteindelijk in jouw  droomkeuken uit komt te zien. 

Interessant?

Deel en reageer